ابحث عن أى وصفة تجدها فى جبنا التايهة

جارٍ التحميل...

الخميس، 9 أغسطس، 2012

كحك العيد للشيف حسن (صحى ولذيذ)

كحك العيد للشيف حسن (صحى ولذيذ)-كحك العيد للشيف حسن - وصفة كحك العيد- طريقة كحك العيد-عمل كحك العيد للشيف حسن-وصفات الشيف حسن

كحك العيد للشيف حسن (صحى ولذيذ)-كحك العيد للشيف حسن - وصفة كحك العيد- طريقة كحك العيد-عمل كحك العيد للشيف حسن-وصفات الشيف حسن
كحك العيد للشيف حسن


مقادير كحك العيد للشيف حسن:


  • كيلو دقيق مخبوزات.
  • 50 جم  (ربع كوب ) دقيق سمولينا(سميد ).
  • 5 جم ملح .
  •  5جم ريحة كعك .
  •  10 جم سكر.
  •  باكو بيكنج بودر
  • نصف كيلو سمن بدرجة حرارة المطبخ( لا يقدح للسمن)
  • كوب كبير لبن

طريقة عمل كحك العيد للشيف حسن:
  • يتم وضع الدقيق في العجان ونضع عليه ربع كوب دقيق السمولينا والملح والسكر وريحة الكعك والبيكنج بودر.
  • يتم خلطهم في العجان لمدة 10 دقائق ثم نضع السمن البارده (وبدرجة حرارة الغرفة)ونشغل العجان.
  •  ثم نضع اللبن واحده واحده ونشغل العجان حتي نلاحظ ان العجينة بدأت تتقل عندها نعلي سرعة المضرب حتي يصبح لون العجينة فاتح وتصبح متجانسة مع بعضها .
 كحك العيد للشيف حسن - وصفة كحك العيد- طريقة كحك العيد
  • ثم نلمها ونريحها لمدة 20 دقيقة ونغطيها ثم نكورها كور صغيرة حوالى 10 سم عشان (كحك صغير).
  • وبعد ما نكورها نضغط عليها ضغطة بسيطة ونأخد حوالي 2 جم حشو ونضعه داخل الكعكة ونضغط عليه.
  •  ونضعها في صينية ثم نشكلها بالبصمة وهي عبارة عن شكل وردة بتتباع عند محلات مستلزمات الحلوانى  بدل المناقيش.
  •  ثم نضعها ترتاح لمدة 20 دقيقة.
  • تدخل الفرن بدرجة حرارة حرارة 180 درجة لمدة 12 دقيقة.,
  • عندما تخرج كحك العيد من الفرن ترش بالسكر البودرة.

مواضيع ذات صلة:

وبالهنا والشفا

كحك العيد للشيف حسن - وصفة كحك العيد- طريقة كحك العيد












ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

أطلب أى وصفة تصلك بإذن الله

أطلب أى وصفة تصلك بإذن الله
ركن الطلبات والإستفسارات فى خدمة إسألنى