Translate

شريط

الأحد، 8 يوليو، 2012

طريقة عمل كحك العيد

فيديوكحك العيد للشيف أحمد القاضى -الكحك -عمل كحك العيد -طريقة كحك العيد -كعك العيد -كحك العيد المصرىكحك العيد  للشيف أحمد القاضى

كحك العيد المصرى
كحك العيد بالصور

المقادير :

  •  1/2 ك دقيق.
  •  275 جم سمن بلدييتم قدحها على النار.
  •  125 جم لبن.
  •  ملعقة صغيرة خميرة.
  •  سكر بودرة للتزيين.
  • يمكن اضافة معلقة صغيرة ريحة كحك حسب الرغبة.

طريقة تحضير العجمية للحشو:

  • 1/2 ك عسل نحل.
  •  70 جم سمنة.
  •  70 جم دقيق .
طريقة عمل كحك العيد المصرى
الطريقة :

طريقة عمل العجمية :

  •   نفس طريقة البشاميل بس نطفيها بعسل مش بلبن .
  • في حلة نضع السمنة والدقيق ونقلب على النار تقليب مستمر .
  • ممكن اضافة معلقة دقيق اخرى لربط الخليط مثل طريقة البشاميل.
  •  ونستمر في التقليب حتى يصير اللون ذهبي وهنا نضيف العسل ونستمر في التقليب حتى تغلي وتتماسك ونرفعها من على النار ونتركها لتبرد
  •  ونستخدمها كحشو للكحك ( وممكن اضافة سمسم اثناء التقليب على النار)

لعمل الكحك :

طريقة عمل كحك العيدالصور
  • على النار نضع كمية السمنة لتغلي حتى تتقدح وعندما تصل لدرجة الغليان نضع رشة دقيق صغيرة جدا عليها وهى على النار اذا فارت نأخذ السمنة وننزل بها على الدقيق في الماكينة واحدة واحدة وتتقلب وبعد ما تتقلب كويس نضيف اللبن بالتدريج وهى بتتقلب كويس في الماكينة وفي الآخر خالص بدوب الخميرة في آخر شوية لبن واحطهم والماكينة شغالة ومستمرة في التقليب حتى تتجانس العجينة

  • ثم نأخذ العجينة ونقطع منها قطع ونكورها باليد ونضع بها قطعة من الحشو سواء عجمية أو ملبن أو عجوة ونكورها ونضعها في الصاج ونضغط على كل واحدة بمنخل سلك صغير لعمل نقوش مربعات صغيرة عليها من أعلى أو نستخدم أداة للنقش.

كحك العيد بالصور
كحك العيد


طريقة عمل كحك العيد
  • من الممكن ترييح العجينة بعد تشكيلها وممكن تدخل الفرن مباشرة بدون ترييح.
  • تدخل الفرن على درجة حرارة 150 : 160 درجة  لمدة 25 دقيقة.
فيديو طريقة عمل كحك العيد بالتفصيل للشيف أحمد القاضى

وبالهناء والشفاء
طريقة عمل كحك العيد
الكيك والحلوياتcakes and deserts, ملف كامل لأكلات وعصائر رمضان,

‏ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

أطلب أى وصفة تصلك بإذن الله

أطلب أى وصفة تصلك بإذن الله
ركن الطلبات والإستفسارات فى خدمة إسألنى