-->

وصفات الشيف شربينى وأحلى أكلات الشيف على CBC سفرة

وصفات الشيف شربينى وأحلى أكلات الشيف على CBC سفرة
وصفات الشيف شربينى - الشيف شربينى - أكلات الشيف شربينى-سلطة الكول سلو-مكرونة بالباشاميل-الشيف شربينى-برنامج CBC سفرة

 
وصفات الشيف شربينى - الشيف شربينى - أكلات الشيف شربينى-سلطة الكول سلو-مكرونة بالباشاميل-الشيف شربينى-برنامج CBC سفرة
وصفات الشيف شربينى وأحلى أكلات الشيف على CBC سفرة


وصفات الشيف شربينى وأحلى أكلات الشيف على CBC سفرة:

  وصفات الشيف شربينى

مقادير سلطة الكول سلو للشيف شربينى:

مقادير سلطة الكول سلو للشيف شربينى

مقادير سلطة الكول سلو للشيف شربينى

نصف كرنبه متقطعة شرائح - 300 جم جزرمتقطع شرائح -بصلة متقطعة شرائح-مايونيز-  2 ملعقة كبيرة سكر- فلفل-  ملح – 2 ملعقة كبيرة خل.

طريقة سلطة الكول سلو للشيف شربينى :

·      نضع رشه خل على  البصل (حتى لا تحدث رائحة كريهة للبصل)
·  
نضع الجزر مع البصل والكرنب ونخلطهم جميعا مع الملح والسكر والمايونز.
. نحضر طبق كبير نرصه فيه.

أكلات الشيف شربينى

المكرونة بالباشاميل للشيف شربينى


المكرونة بالباشاميل للشيف شربينى

مقادير المكرونة بالباشاميل الشيف شربينى:
  • نصف كيلو لحمه مفرومة.
  • مكرونه قلم
  • بصله
  • ملح
  • بهارات
  • بيضة
  • بقسماط
  • لبن (حليب) لعمل الباشاميل


وصفات الشيف شربينى

طريقة المكرونة بالباشاميل للشيف شربينى:
  • نعصج اللحمة وذلك بتقطيع بصلة قطع صغيرة ووضعها فى الزيت المقدوح حتى تصفر.
  • بعدها نبهر اللحمة المفرومة بالملح والفلفل والكمون والبهارات السبعة إن وجدت.
  • نضع اللحمه على البصلة بعد ما إصفرت ونقلبه حتى تشرب كل مياهها ويتم تعصيجها.
  • نسلق المكرونة وذلك بتسخين كميه من المياة فى حلة ووضع بعض الملح وملعقة زيت حتى لا تتعجن المكرونة. 

مقاديرالباشاميل:

4 ملعقة دقيق كبيرة .
2 كوب لبن و 2 كوب شوربة .
4 ملعقة زبدة .
 ملح و فلفل ابيض .

طريقة تحضير الباشاميل: 

لتحضير البشاميل ضعى السمن على النار حتى يسخن ثم ضعى الدقيق و وقلبى حتى يصبح ذهبى اللون ثم ضعى اللبن و الشوربة و اتمرى فى التقليب حتى الحصول على قوام متكاسك .



 طريقة عمل المكرونة بالباشاميل:
  • نأخذ نصف الباشاميل ونصف اللحمه ونقلبهم مع المكرونة
  • ندهن الصينية زيت ونبطنها بالبقسماط
  • نأخذ نصف الخليط ونضعه فى الصينية فى طبقة
  • والطبقة الثانيه هى باقى اللحمة المعصجة
  • والطبقة الثالثه هى باقى خليط المكرونه واللحمه والباشاميل
  • على الوش نضيف باقى الباشاميل
  • ونأخذ صفار البيضة نضعه فوق الباشاميل
  • ثم نرش بقسماط على الوجه
  • ندخلها الفرن
. بالهناء والشفاء
Unknown
@مرسلة بواسطة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع جبنا التايهة .

إرسال تعليق