مدونة منوعة بها وصفات للطبخ والحلويات والكيك والمخبوزات و البهارات وحفظ الفواكه المطبخ وأدواته وتنظيف المنزل وترتيبه وتنظيف المطبخ وترتيب المطبخ وديكور المنزل والدايت والرجيم وزراعة الشعر وزيادة الوزن والتسمين وعلاج فقر الدم والأنيميا والطب البديل والعلاج بالأعشاب وعلاج الإمساك وصحة المرأة وجمالها وعلاج العقم والطفل ومناسك الحج ومناسك العمرة وأدلة الفنادق فى مصر والسعودية ووظائف ونتائج وبرامج وأجهزةالحاسب والموبايل للبيع وحالة الطقس وأسعار الذهب


Egyptian Basbousa - basbosa -basbousa- basbousa recipe-Basbousa Semolina Cake-namoura
Egyptian Basbousa - basbosa -basbousa- basbousa recipe-Basbousa Semolina Cake-namoura
Basbousa Semolina Cake

Ingredients of Basbousa Semolina Cake :
  •     Half a kilo (1/2 2 cup) Samit (semolina) preferably coarse.
  •      1/4 liter (1/4 1 cup) warm milk.
  •      300 g (1/3 1 cup) sugar.
  •     150 g (3/4 cup) of butter.
  •      25 g coconut.
video basbousa semolina cake
 
video basbousa semolina cake
 
Sherbet(syrup) :
 125 g (1/2 cup) heavy syrup.
Ingredients of the syrup:
 (Cup sugar - a cup of water - 1/2 a lemon)

basbousa recipe:

how to make the syrup:
  •  To prepare the syrup : combine the sugar and  water,  in a saucepan and place over medium heat.
  •  When the sauce boils, add the lemon juice.let it on the heat for 5 minutes.
 cooking method of Basbousa Semolina Cake :
namoura
  •      Mix all ingredients except semolina.
  •     Then carefully mix the Semolina.
  •     Grease a round 22 cm pan and dust with some flour. or use a butter paper.
  •      Monument the mixture and still fit 190-degree oven about 25 minutes until golden color.
  •    Let the topping cool slightly and then spread it over the top and the sides of the cake for about 20 minutes. .

فى : التعليقات 0

ليست هناك تعليقات على : Basbousa Semolina Cake recipe

أضف تعليق: تذكر قوله تعالى: (( مَا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ))

asdas

adsense code