Translate

شريط

ابحث عن أى وصفة تجدها فى جبنا التايهة

جارٍ التحميل...
بضغطة واحدةاشترك فى قناة جبنا التايهة على اليوتيوب
سيصلك كل جديد فى المطبخ والحلويات
ووصفات أشهر الشيفات وترتيب وتنظيف المنزل


رمضان 2015 على جبنا التايهة

الأربعاء، 4 يناير، 2012

وصفات الشيف أحمد القاضى قناة الأسرة والطفل وقناة الناس


وصفات الشيف أحمد القاضى-طريقة عمل بسكوت لانكشير- وصفة لقمة القاضى -عمل الزلابية-طريقة العوامات-وصفة بلح الشام

بسكوت لانكشير:
مقاديربسكوت لانكشير:
  • 135 جم دقيق.
  • 65 جم نشا.
  • 50 جم سكر بودرة.
  • 100 جم سمن.
  • بيضة.
طريقة عمل بسكوت لانكشير:

طريقة بسكوت لانكشير الشيف أحمد القاضى
بسكوت لانكشير


  • نضرب السمن مع السكر البودرة بمضرب البيض ثم نضيف البيضة ونضربهم جيدا ثم نخلط البيكنج بودر والنشا واالدقيق ال النشا والدقيق ونقلبهم بالملعقة.
  • توضع العجينة فى الثلاجة لمدة 15 دقيقة.
  • نأخذ من العجينة أجزاء صغيره ونشكلها على شكل كور ونضغطها باليد(شكل الغريبة).
  • توضع فى الفرن على درجة حرارة 160 درجة .

                    وصفات رمضان                                
الشيف أحمد القاضى
لقمة القاضى 
(الزلابية-العوامات)


مقادير لقمة القاضى -الزلابية-العوامات:

لقمة القاضى -الزلابية-العوامات
لقمة القاضى -الزلابية-العوامات
  • ربع كيلو دقيق(قوى).
  • ربع لتر ماء.
  • 5 جم خميرة.
  • رشة ملح.
  • ملعقة سكر صغيرة.
طريقة عمل لقمة القاضى -الزلابية-العوامات :
  • نضع الدقيق والخميرة والسكر ورشة الملح نضععها فى النصف ونقلبهم كويس 
  • ونعمل حفرة فى النصف .
  • ونضيف شويه من المياة ونقلب من النصف لبرة ونضيف باقى الماء ونقلب المياه شويه شوية.
  • ونقلب بحيث ما يكونش فيه كلاكيع ونلتها.
  • مع ملاحظة انها ما تكونش جامدة(يكون فيها عرق).
  • نخمرها وذلك بتشغيل الفرن شويه ونطفيه ونسيبها فيه لمدة ساعة ة ونصف حتى تتضاعف.
  • نقليها فى زيت متوسط.



الشيف أحمد القاضى
بلح الشام.
طريقة بلح الشام
بلح الشام

مقادير عمل بلح الشام:
  • نصف لتر مياه(حوالى 2 ونصف كوب ماء).
  • 400 جم دقيق.
  • 5 جم فانيليا.
  • 1ملعقة ملح صغيرة.
  • 1 ملعقة سكر صغيرة.
  •   6بيضات +2 أصفر بيض.
  • 200 مل زيت(حوالى كوب).

عسل ثقيل ويتكون من:
2 كوب سكر+كوب ماء ولما يغلى نضيف ليمونه ونسيبه شويه.
  • نضع الماء والزيت الملح والسكر على النار
  • ولما يغلى جامد ننزل بالدقيق ونقلبه كويس على النار وبسرعه من 3 الى 4 دقايق
  • نبرد العجينه بوضعها على الرخامه ولما تبردخالص نضيف البيض بيضه بيضة ونخلطه بيها
  • نضع الخليط فى البلبله
  • نضع زيت على النار (الزيت يكون بارد)
  • ونضع زيت على ايدينا ونقطع من البلبله بايدنا نضع على النار ونقلبه على الوجه التانى
  • ولما يصفر (ذهبى اللون) نشيله من الزيت.
  • نضعه فى العسل(البلح سخن والعسل بارد)
وبالهنا والشفا.
بلح الشام- لقمة القاضى - بسكوت لانكشير

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

أطلب أى وصفة تصلك بإذن الله

أطلب أى وصفة تصلك بإذن الله
ركن الطلبات والإستفسارات فى خدمة إسألنى