-->

وصفات الشيف أحمد القاضى قناة الأسرة والطفل وقناة الناس

وصفات الشيف أحمد القاضى قناة الأسرة والطفل وقناة الناس

    وصفات الشيف أحمد القاضى-طريقة عمل بسكوت لانكشير- وصفة لقمة القاضى -عمل الزلابية-طريقة العوامات-وصفة بلح الشام

    بسكوت لانكشير:
    مقاديربسكوت لانكشير:
    • 135 جم دقيق.
    • 65 جم نشا.
    • 50 جم سكر بودرة.
    • 100 جم سمن.
    • بيضة.
    طريقة عمل بسكوت لانكشير:

    طريقة بسكوت لانكشير الشيف أحمد القاضى
    بسكوت لانكشير


    • نضرب السمن مع السكر البودرة بمضرب البيض ثم نضيف البيضة ونضربهم جيدا ثم نخلط البيكنج بودر والنشا واالدقيق ال النشا والدقيق ونقلبهم بالملعقة.
    • توضع العجينة فى الثلاجة لمدة 15 دقيقة.
    • نأخذ من العجينة أجزاء صغيره ونشكلها على شكل كور ونضغطها باليد(شكل الغريبة).
    • توضع فى الفرن على درجة حرارة 160 درجة .

                        وصفات رمضان                                
    الشيف أحمد القاضى
    لقمة القاضى 

    (الزلابية-العوامات)


    مقادير لقمة القاضى -الزلابية-العوامات:

    لقمة القاضى -الزلابية-العوامات
    لقمة القاضى -الزلابية-العوامات
    • ربع كيلو دقيق(قوى).
    • ربع لتر ماء.
    • 5 جم خميرة.
    • رشة ملح.
    • ملعقة سكر صغيرة.
    طريقة عمل لقمة القاضى -الزلابية-العوامات :

    • نضع الدقيق والخميرة والسكر ورشة الملح نضععها فى النصف ونقلبهم كويس 
    • ونعمل حفرة فى النصف .
    • ونضيف شويه من المياة ونقلب من النصف لبرة ونضيف باقى الماء ونقلب المياه شويه شوية.
    • ونقلب بحيث ما يكونش فيه كلاكيع ونلتها.
    • مع ملاحظة انها ما تكونش جامدة(يكون فيها عرق).
    • نخمرها وذلك بتشغيل الفرن شويه ونطفيه ونسيبها فيه لمدة ساعة ة ونصف حتى تتضاعف.
    • نقليها فى زيت متوسط.



    الشيف أحمد القاضى
    بلح الشام.
    طريقة بلح الشام
    بلح الشام

    مقادير عمل بلح الشام:
    • نصف لتر مياه(حوالى 2 ونصف كوب ماء).
    • 400 جم دقيق.
    • 5 جم فانيليا.
    • 1ملعقة ملح صغيرة.
    • 1 ملعقة سكر صغيرة.
    •   6بيضات +2 أصفر بيض.
    • 200 مل زيت(حوالى كوب).

    عسل ثقيل ويتكون من:
    2 كوب سكر+كوب ماء ولما يغلى نضيف ليمونه ونسيبه شويه.
    • نضع الماء والزيت الملح والسكر على النار
    • ولما يغلى جامد ننزل بالدقيق ونقلبه كويس على النار وبسرعه من 3 الى 4 دقايق
    • نبرد العجينه بوضعها على الرخامه ولما تبردخالص نضيف البيض بيضه بيضة ونخلطه بيها
    • نضع الخليط فى البلبله
    • نضع زيت على النار (الزيت يكون بارد)
    • ونضع زيت على ايدينا ونقطع من البلبله بايدنا نضع على النار ونقلبه على الوجه التانى
    • ولما يصفر (ذهبى اللون) نشيله من الزيت.
    • نضعه فى العسل(البلح سخن والعسل بارد)
    وبالهنا والشفا.
    بلح الشام- لقمة القاضى - بسكوت لانكشير

    هبه
    @مرسلة بواسطة
    كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع جبنا التايهة .